Nyheter

Vacker egen odlad Gladiolus

S*Vrethagens

Cornish Rex

 

Ett litet katteri i Nynäshamns kommun

Katter efter friska, sociala, rastypiska föräldrar

 

Kontakt: vrethagens@gmail.com

2013-05-10 Lagt in 12 v bild på "Lennart". Han är fortfarande bokningsbar.

2013-04-07 Har lagt in nya 4,5,6, och 7v bilder på Fighter. Han har blivit sååå trevlig och gosig så jag kommer ha svårt att skiljas från honom när den dagen kommer.   

2013-03-11 Nya 3v foton på Fighter och lite information om veckan som gått under kattungesidan.

2013-03-06  Lagt in nya 2v foton på S*Vrethagens Fighter samt uppdaterat Kull-sidan litegrann.

2013-02-28 Uppdaterat kattungesidan med ett par nya bilder på vår goa kattunge.

2013-02-18 S*Pontemonte´s Tiloa vår älskade Dolis fick en förlossning som slutade med kejsarsnitt på Bagarmossens Djursjukhus. Nu är vi åter hemma och både mor och son mår till min stora glädje bra. Mer info finns under kattungar.

2013-02-13 Äntligen ett första utkast till nya hemidan uppe. 

 

2018-04-03

Stygges tester visade bra resultat, HCM, FIV/FeLV ua.

Tyvärr visade det sig att Stygge har Stenos, och han har därför blivit kastrat i september 2017. Jag fann efter mycket letande en ny fästman (S*Mumsikoff Serafim's Ole' ole' ole') till Holly, de har dejtat och nu väntas kattungar i början på maj. .

 

2017-12-30

Sidan Katter uppdaterad.

Start sidan uppdaterad.

 

2017-08-16

Flora blev tyvärr kastrerad pga livmoderinflammation, då H-kullen var endast 24 timmar. Detta kastade omkull avelsplanerna lite, och vi har därför behållit en av Floras avkommor, S*Vrethagens Holly som jag tror kan föra Floras fina gener vidare. Flora har flyttat hem till sin dotter S*Vrethagens Greta, ur tidigare kull, där hon har fått ett kanonfint hem proppfullt av kärlek. Både Flora och Greta är små busfrön, så de passar bra samman och kommer fint överens.

 

Planen är att Holly ska få träffa vår importerade hane från Finland, som vi kallar "Stygge". Några tester ska göras först, men så snart de är klara så ska de få dejta. Stygge är en riktig hankatt och bara vääääntar på att Holly ska komma i löp.

 

2016-10-27 kom Floras småttingar, 4 tjejer och 2 killar. Fin lockig päls, bra röstresurser och välskapta varelser kring 100 gram. Flora var jätteduktig på förlossningen och nu håller vi tummarna för att hon får en fin mjölkproduktion så alla sex håller sig mätta och nöjda.

 

2016-10-23 Flora är högdräktig och vilar sig iform inför stundande förlossning under kommande vecka. Blir jätteintressant att se resultatet av denna parning, då hanen har mycket vitt.

 

2015-11-26 Uppdatering av kattungesidan med 7-9 veckors bilder. Här går allt så himla snabbt nu. De växer så det knakar. Jag klipper klor och tömmer kattlådor och myser och myser.

 

2015-11-09 Idag hade jag en kort visit på jobbet, blev där ca 30 minuter innan jag vände och åkte hem. Alexander var jättedålig så det blev en dag hemma med honom. Medan han sov passade jag på att äntligen uppdatera hemsidan med nya 5-6 veckors bilder. Alla kattungar går nu på lådan, samt äter fast föda. Jag är så kär i dem allihop!!!

Jag har äntligen börjat lite med Nisses sida också.

 

2015-10-25 Lagt ut 5 veckors bilder på kattungarna under sidan BILDER. De har idag smakat blötmat, vilket 4 av 5 tyckte var helt okej.

 

2015-10-18 Har fixat lite på kattungarnas sida och lagt till en ny sida för bilder. Nu är de utanför bolådan varje dag, de har börjat småbusa och börjar visa sina egna små personligheter så smått. Några av dem har tom haft sina första besök.

 

2015-10-11 2 veckors bilder på kattungarna. De har nu öppnat ögonen allihop och de är pigga och nyfikna på livet utanför bolådan.

 

2015-09-27 Äntligen är de här - Flora och Abbes kattungar. Fem stycken fina blev det. Mer info under kattungar.

 

2015-09-04 Vi väntar kattungar - 27 september =) Äntligen!!!

 

 

2015-02-26 Uppdatering av hemsidan pågår. Mycket som händer samtidigt just nu. Doris har blivit kastrat. En kyckling har kläckts. Avelsägg ligger i kläckaren. Mycket på jobb och mycket hemma. Blivit facklig förtroendeman och måste läsa på mycket inför framtida uppdrag, det är så roligt att få lära sig och utvecklas vidare. Planer för kattungar finns, men sidan är inte uppdaterad än. Går allt som planerat får vi förhoppningsvis smått i augusti-september i höst.

 

2014-12-04 Ett fantastiskt litet yrväder vi kallar "Flora" (Avec´s Jamaican Rum) flyttade in för några månader sedan och förgyller vår tillvaro. Elvira blev kastrat i somras och bor numer hos min dotter Sandra och trivs bra. Doris är i skrivande stund på parning, och jag kommer avvakta tills jag vet att hon är dräktig innan jag lägger ut mer information (kan dock avslöja att går planerna i lås så kommer det härliga chokladbollar och lila skönheter som resultat - utan vitt) 

2014-04-08 Uppdaterat kullar och kattsidan med bilder.

2013-12-18 Tyvärr slutade Elviras dräktighet utan resultat. Kortfattat så började jag redan 1-1/2 vecka före nedkomst att få känslan av att det var något som inte riktigt stämde med dräktigheten då Elvira bland annat inte tycktes öka i omfång. Vattnet gick på dag 66 men värkarna kom inte igång. Jag åkte in med henne och röntgen visade två foster, ett mycket resorberad, och ett med onormalt tunt skelett, mest troligt icke levande. Beslöt oss för kejsarsnitt. Resultatet var tre moderkakor men endast dessa två fosterknutor eller vad jag ska kalla dem, alla i ett och samma horn, det högra, och det vänstra hornet var helt tomt. Orsakerna kan vara många; icke kompatibel hon/hankatt, modern fått infektion under dräktigheten, det kan ha med generna att göra, något kan ha missbildats av någon anledning... ja, det finns tusen orsaker och ofta får man inte redan på varför (detta var den uppgift jag fick av veterinären, OM du har mer kunskap än jag eller liknande erfarenheter, och läser om detta, hör gärna av dig!). Jag bad veterinären att kastrera Elvira vid minsta misstanke om att hennes livmoder inte var okej, men den var jättefin så de uteslöt kastration. Vet ansåg att det inte finns någon anledning att inte försöka med en ny dräktighet. Detta har jag beslutat mig för att göra, NÄR Elvira är helt läkt. Skulle oturen vara framme och det går tokigt även nästa gång så kommer jag kastrera henne, men jag vill gärna med veterinärens stöd i ryggen göra ett nytt försök.

2013-10-31 - YES!!! Hallonboobs!! Elvira är dräktig - kattungar väntas i december.

2013-10-15 Uppdaterat planer. Vi väntar ju "hallontuttar" förhoppningsvis - äntligen!! Även flyttat F-kullen till kullar.

ÅsaSöderberg © 2013 • Privacy Policy • Terms of Use